login:   jelszó:


új regisztráció :: elfelejtett jelszó
Címlap     Hírek     Rendeléseim     Számláim     Profilom     Árlista     Marketing     Kapcsolat     Viszonteladói feltételekHírek
Synology DS1522+ – sokoldalú adatközpont otthonra és irodába


[2022-06-30]

Az előd DS1520+ 22 hónapja jelent meg, így meglepően hamar jött a csere ahhoz képest, hogy vannak még aktív 18-as DS modellek is. A DS1522+-ban használt AMD Ryzen Embedded R1600 CPU először 3 hete bukkant fel az RS422+ NAS-ban. Ugyan csak egy 2-magos, 4-szálas processzorról beszélünk, de sok alkalmazás a mai napig az 1-mag magas órajelet szereti, így a kevesebb mag nem akkora hátrány a 2,6–3,1 GHz közötti frekvenciának köszönhetően.

Ami viszont sokaknak fájó lehet, hogy a „G” végű Ryzen CPU-kkal ellentétben, ebben nincs benne a médiagyorsítást segítő Radeon Vega grafikus rész, ezért nem olyan jó otthoni szerver mint elődje (vagy akár a DS920+) annak, akinek nagyobb felbontású anyagok transzkódolására is szüksége van. Ezzel a változással és az új 10 GbE opcióval egyértelmű a  termék kisvállalti pozicionálási iránya.

Az alap 8 GB DDR4 ECC SODIMM ami eddig fix volt az elődökben, mostantól a D4ES02-8G és D4ES01-16G modulokkal akár 32 GB-ig is bővíthető. További fejlődés az opcionális 2,5/5/10 GbE port mini PCIe csatolón keresztül a beépített 4 db 1 GbE port mellett, ami eddig az 5 fiókosokra nem volt jellemző. Az E10G22-T1-Mini 10GbE Module kívülről szerelhető mint az RS422+-ban.
A NAS ára változatlan maradt (EUR-ban legalább is), ahogy a 2 extra DX517 bővítőegység csatlakozási opció is, így összesen 15 merevlemez kezelhető továbbra is.

HDD-kompatibilitási listája igencsak bőséges, a Synology saját és a szokásos Seagate Ironwolf, Toshiba N300 és WD Red Plus NAS merevlemezek mellett a Seagate SkyHawk és WD Purple kimondottan videomegfigyelő-rendszerekbe szánt termékei is szerepelnek. Nem úgy a 2 db 2280-as M.2 NVMe foglalat az SSD cache számára, ez csak a saját SNV34x0 400 vagy 800 GB-ost fogadja (hivatalosan). Ettől eltérő meghajtókkal is működhet, ebben az esetben viszont hiba esetén a gyártó megtagadhatja a terméktámogatást – akár csak a nem Synology-cimkés RAM-modulok esetében. Megjelenéskor a legújabb DSM 7.1 telepíthető fel rá mint legkisebb verziószámú operációs rendszer.

Az alap 3 év garancia utólag (90 napon belül) 5 évre bővíthető (Bővített garancia Plus) a DSM felülete alól a végfelhasználó által a NAS értékének nagyjából 12%-áért: link...

A termék hivatalos magyar nyelvű weboldala: link...
A termékfotók és a magyar nyelvű termékadatlap: link...
A hivatalos sajtóközlemény: link...

Kérjük partnereinket vegyék fel az új terméket kínálatukba mihamarabb, illetve vegyék le a megszűnt elődmodellt!Az itt megjelent hírek kizárólag viszonteladóink tájékoztatására szolgálnak, és csak számukra elérhetőek. Végfelhasználók felé az itt olvasott információk továbbítását szigorúan tiltjuk mindaddig, amíg azok a gyártói oldalon publikussá nem válnak!
A hírekben és a honlap bármely egyéb oldalán található viszonteladói árak üzleti titoknak minősülnek, azokat harmadik fél számára tilos kiadni!

Synology Dune HD ComfortClick REVO Aeotec Goovis Passzív 3D Dinic Hikvision Sonnet Arylic Heatit HELTUN IMPERIAL Linkplay

NEON MULTIMEDIA KFT. – HUNGARY © Minden jog fenntartva!
.