login:   jelszó:


új regisztráció :: elfelejtett jelszó
Címlap     Hírek     Rendeléseim     Számláim     Profilom     Árlista     Marketing     Kapcsolat     Viszonteladói feltételekHírek
Változások a REVO-kínálatban


[2022-11-14]

Június 16-án adtunk hírt arról, hogy két újdonsággal is bővül a REVO rádiók kínálata. A beharangozott SuperConnectStereo közben már meg is érkezett hozzánk, mégsem található meg kínálatunkban. Sőt, a korábbi SuperConnect sorozatból is csak egy színvariáció egyetlen utolsó példánya rendelhető mától. Ezen hírünkben elmondjuk, mi is történt!

A REVO rádiói a kezdetektől fogva a Frontier Silicon platformra épülnek. Az eddig használt chipset a Venice 6.5 jelzésű volt, ez az áramkör felelt a főbb funkciókért, úgymint pl. a DAB és FM-rádiók vétele, a Wi-Fi és ethernet kapcsolat kezelése, a különböző hangfájlformátumok dekódolása, DLNA-lejátszás, kijelző vezérlése, multiroom-szinkronizálás. A Frontier Silicon-on múlt, hogy mely online zeneszolgáltatásokhoz vásárolt licenct saját platformja számára. Kezdetben így csak a Spotify volt elérhető a REVO rádióin, majd 2021. szeptemberén megjelent az Amazon Music, a Deezer és a TIDAL is (illetve a Magyarországról nem előfizethető Qobuz és Napster is).

Eljött 2022. nyara, és ki tudja milyen megfontolásból – vélhetően a licencekkel kapcsolatos anyagi okok miatt – a Frontier Silicon megszüntette a TIDAL, Qoubuz és Napster elérést, maradt tehát a Spotify, az Amazon Music és a Deezer, és persze az ingyenes webrádiók a világ minden részéről. Ha mindez nem lett volna elég, megszűnt a multiroom lejátszás lehetősége is, azaz nem lehetett szinkronban működtetni több lejátszót már. A hazai felhasználóknak a TIDAL és a multiroom funkció hiánya elég komoly negatívumot jelentett, ami az eladásokon is tükröződött, amelyeket egyébként is megtépázta a forint mélyrepülése és a rezsiköltségeink drasztikus emelkedése. Megjött azonban a hír az új modellekről, az immár sztereóban muzsikáló SuperConnectStereo-ról és várhatóan negyed évvel később debütáló SuperSystemCD-ről, amely nem csak CD-lejátszóval bővített SuperSystem, de a kijelzője is színes lesz már, ami pl. az albumborító megjelenítését is támogatja. A HDMI ARC-bemenet pedig TV-hez használt hangprojektornak is alkalmassá teszi a legnagyobb REVO rádiót.

Pár hónapot késve ugyan, de pár hete megkaptuk az első szállítmányt a SuperSystemStereo-ból. Mind a kivitele, mind a hangzása hozta a megszokott minőséget, de nem találtuk a menüjében a DLNA-szerverről (pl. Synology NAS-ról) való lejátszás lehetőségét. Bár azt hittük, mindez az első firmware hiányossága csak, a gyártó értetlenkedésünkre megerősítette, hogy a mostantól használt Frontier Silicon Venice X platformon már nincs DLNA-támogatás, zenefájlok lejátszása Bluetooth-on vagy USB-n lehetséges (már amelyik modellen van USB-port). A Frontier Silicon szerint a felhasználók kevesebb mint 1%-a használta csak a DLNA-lejátszást (amit mi nem tudunk elhinni). Hogy mit takarítanak meg a DLNA kihagyásával, az számunkra nem ismert, de bizonyosan itt is megspóroltak valamekkora licencköltséget. Ez már csak azért is érhetetlen, mert gyakorlatilag minden más platformon (pl. Linkplay az Arylic lejátszóinkban, Magic M6 az Imperial rádiókban) természetesen működik a TIDAL és a DLNA-lejátszás is, akár a pár tízezer forintos modellek árába is belefértek ezek licencdíjai. Ezek alapján a 150–200 ezer forintos REVO SuperConnect és SuperConnectStereo esetében elfogadhatatlan a visszalépés, és jelenlegi tudásukkal nem javasoljuk ennyi pénzért senkinek ezen termékeket, hiába vagyunk a márka disztribútora. Így nem is kerül fel kínálatunkba az új modell, és a SuperConnect-ből is csak az maradt, ami még a régebbi, legalább DLNA-t tudó hardverrel készült – a többi készletünket visszaküldjük a gyártónak.

A még raktáron lévő REVO SuperCD modellek és a SuperSystem (Shadow Edition) még tartalmazza a TIDAL-t és a DLNA-lejátszást is, a multiroom funkciót viszont nem. Ha elfogytak a készleteink, és újra kell rendelnünk, akkor a TIDAL el fog tűnni, de a DLNA szerencsére még marad ezen típusoknál.

A REVO márka jelenlegi tulajdonosa a német Telestar – átérezve kiszolgáltatottságát az ismert chipgyártókkal szemben és a jelenlegi chiphiány okozta problémákat látva – úgy döntött, hogy saját platformot fejleszt linux alapokon. A korábban 2022. negyedik negyedévére tervezett REVO SuperSystemCD már ezt a saját chipsetet fogja használni, valamikor 2023-ban, amikor végre piacra kerül. A DLNA-képesség bizonyosan nem fog hiányozni belőle, az online zeneszolgáltatások kínálata pedig csak a gyártón fog múlni, pontosabban vevőinek igényén. Bár állítólag 2023-ban a TIDAL bevezeti a DRM-védelmet a tőle származó zenék esetében, így várhatóan a meglévő hardveres lejátszók és platformok egyike sem lesz képes kezelni azt. Így új készülékekre lesz szüksége azoknak, akik továbbra is egy zenelejátszóval szeretnék élvezni a TIDAL szolgáltatását. Hogy a közelgő SuperSystemCD vagy a Telestar másik márkája, az Imperial következő modelljei mit tudnak majd kezdeni ezzel, az még a jövő „zenéje”...Az itt megjelent hírek kizárólag viszonteladóink tájékoztatására szolgálnak, és csak számukra elérhetőek. Végfelhasználók felé az itt olvasott információk továbbítását szigorúan tiltjuk mindaddig, amíg azok a gyártói oldalon publikussá nem válnak!
A hírekben és a honlap bármely egyéb oldalán található viszonteladói árak üzleti titoknak minősülnek, azokat harmadik fél számára tilos kiadni!

Synology Dune HD ComfortClick REVO Aeotec Goovis Passzív 3D Dinic Hikvision Sonnet Arylic Heatit HELTUN IMPERIAL Linkplay

NEON MULTIMEDIA KFT. – HUNGARY © Minden jog fenntartva!
.