login:   jelszó:


új regisztráció :: elfelejtett jelszó
Címlap     Hírek     Rendeléseim     Számláim     Profilom     Árlista     Marketing     Kapcsolat     Viszonteladói feltételekHírek
Synology DS923+


[2022-11-21]

A DS920+ a második legnépszerűbb modell a DS220+ után az aktuális kínálatban, így a leváltása elég nagy jelentőségű. A változásokat nézve egyértelmű, hogy a gyártónál a fókusz az otthoni felhasználókról egyre inkább a céges és intézményi vevőkre helyeződik át.

A Ryzen R1600-al ebbe a méretkategóriába is megérkezett az AMD CPU, mely ugyan csak 2-magos, mégis erősebb az előd Intel Celeron-nál mintegy 30–35%-kal – bár ennek ára a némileg (~10%) magasabb áramfogyasztás.
Az AMD processzor hozadéka a több és immár ECC RAM kezelése, így ezentúl akár 32 GB-ig is feltornázhatjuk a memóriát az alap 4 GB-ról. A legfájóbb az otthoni multimédiás felhasználásnál a transzkódolás és a HEVC/H.265 dekódolás elvesztése, ugyanis ebben a processzorban nincs integrált GPU. Természetesen megfelelő hálózati médialejátszó használata esetén akár több 4K stream-mel is elboldogul párhuzamosan, de transzkódolásnál be kell érnünk a magas CPU használat mellett is korlátozott 1080p képességgel. Tehát kimondott Plex szerverként való felhasználás (és előfizetés) esetén továbbra is a régi modell a jobb választás.
Úgy tűnik, a 2.5 GbE portot a Synology továbbra sem adja a NAS-okhoz, helyette egyből a 10 GbE-et kínálja fel opcionálisan a már megismert E10G22-T1-Mini adapter segítségével. Újdonság még, hogy az M.2 SSD-t ezentúl nem csak cache-ként, hanem tárhelyként is használhatjuk! Némileg megnőtt az eszköz alapzaja is, 19,8-ról 22,9 dB(A)-re.

HDD kompatibilitási listája a mostanában szokásos, a saját lemezek mellett a NAS HDD kategóriában az alábbiak választhatók:

  • WD Red Plus 2–14 TB között
  • Toshiba Nearline (MN) 4–16 TB között
  • Toshiba N300 4–14 TB között
  • Seagate Ironwolf 4–16 TB között

Videomegfigyeléshez pedig 2 lehetőséget javasolnak:

  • WD Purple 3–12 TB között
  • Seagate SkyHawkAI 3–16 TB között

SSD-ből viszont csak saját címkéset találunk a kompatibilitási listán mind 2,5" SATA, mind az M.2 foglalatosok között.

Az áremelést ezúttal sem úsztuk meg, 9%-kal kell ezentúl az új típusért többet fizetnünk. Így a készlet erejéig még forgalmazott elődmodell várhatóan továbbra is keresett lesz az árkülönbség, a halkabb üzemelés és a transzkódolási képesség miatt.

A választható gyári memóriabővítések a RS822RP+, RS822+, DS3622xs+, DS2422+, DS1522+ típusokhoz is illő:
D4ES02-4G, D4ES02-8G és D4ES01-16G.

A termék már rendelhető a webshopban, mától pedig korlátozott mennyiségben elérhető raktárról is!

Összehasonlító táblázat az elődmodellel: link...

A termék hivatalos magyar nyelvű weboldala: link...
A hivatalos sajtóközlemény: link...
A termékfotók és a magyar nyelvű termékadatlap: link...

Kérjük partnereinket vegyék fel az új termékeket kínálatukba mihamarabb!Az itt megjelent hírek kizárólag viszonteladóink tájékoztatására szolgálnak, és csak számukra elérhetőek. Végfelhasználók felé az itt olvasott információk továbbítását szigorúan tiltjuk mindaddig, amíg azok a gyártói oldalon publikussá nem válnak!
A hírekben és a honlap bármely egyéb oldalán található viszonteladói árak üzleti titoknak minősülnek, azokat harmadik fél számára tilos kiadni!

Synology Dune HD ComfortClick REVO Aeotec Goovis Passzív 3D Dinic Hikvision Sonnet Arylic Heatit HELTUN IMPERIAL Linkplay

NEON MULTIMEDIA KFT. – HUNGARY © Minden jog fenntartva!
.