login:   jelszó:


új regisztráció :: elfelejtett jelszó
Címlap     Hírek     Rendeléseim     Számláim     Profilom     Árlista     Marketing     Kapcsolat     Viszonteladói feltételek



Hírek




Újabb Synology modellek


[2015-05-12]

A DS715 a DS1515 kisebb testvérének tekinthető, az úgynevezett Value sorozat második tagja lesz. A DS1515-ról (is) szóló hírünkben a 15-lemezig bővíthető újdonság bemutatásakor ismertetett paraméterek gyakorlatilag a DS715-re is érvényesek. Annapurna Labs AL314, négymagos 1,4 GHz-es processzora épül a hardver, fix (nem bővíthető) 2 GB RAM-mal. A 2-lemezes DS715-re azonban nem 4, „csak” két darab gigabites ethernet port került, és egy darab DX513-as bővítőegységgel bővíthető 7-diszkes konfigurációig. A DS1515-től elétérően nem 3, hanem csak 2 év garanciát ad mellé a gyártó, egyébként a két modell teljesítménye megegyezik. A DS715 tehát nem a továbbra is kapható DS713+ utóda, hanem egy új modell lesz, 330 EUR nettó ajánlott végfelhasználói árral.

Érdekesebb termék azonban az RC18015xs+, és a hozzá tervezett RXD1215sas bővítőegység. Ez az újdonság kifejezetten biztonságos és gazdaságos clusterek létrehozásához készült:

 

Magában az RC18015xs+ nem is használható, mivel merevelemezeket nem telepíthetünk bele. Egy vagy maximum 15 darab RXD1215sas bővítőegységet kell hozzá kapcsolnunk a speciális SAS-bővítőporton keresztül láncba fűzve azokat. Ahogy az elnevezésből sejthető, a használt lemezek csak SAS csatlakozófelületűek (bár 2,5 és 3,5"-esek is) lehetnek SATA HDD vagy SSD nem használható. Minden egyes bővítőegységhez két RC18015xs+ csatlakozhat, amelyek közül az egyik az aktív, a másik passzív módban lesz (tehát Synology High Availabilty rendszerben működhetnek csak), illetve meghibásodás esetén pár másodperc alatt felcserélődik majd az aktív/passzív állapot. Mind az RC18015xs+, mind az új bővítőegység redundáns tápegységgel rendelkezik, és összesen 180 merevlemezt képes RAID-ben kezelni, amely 8 TB-os lemezekkel számolva 1440 TB kapacitást jelent. Mivel a lemezek alapvetően biztonságos RAID-kötetben (vagy kötetekben) vannak, a tápegység, amely árammal látja el őket az redundáns, és különösebb elektronika nincs a bővítőegységekben, logikus a megoldás, hogy a háttértárat felesleges duplikálni, elég ha a szerverből használunk kettőt. Ezzel a megoldással jelentős áramfogyasztás-csökkenést érhetünk el, nem beszélve arról, hogy fel annyi merevlemezre kell beruházni, és nincs szükség állandóan az erőforrást igénylő adatszinkronizálásra.

Ettől függetlenül az RC18015xs+ nem szűkölködik az erőforrásokban, hiszen 4-magos Intel Xeon E3 processzort használ 3,3 GHz-es órajellel, 8 GB ECC RAM-ja pedig 32 GB-ig bővíthető. A korábbi modelektől eltérően nem 4, hanem 5 gigabites porttal rendlekezik, így az aktív és passzív szerver közötti heartbeat kapcsolat mellett is megmarad a 4 port link-aggregált kapcsolathoz. Természetesen, itt is használhatunk akár 2×10 Gbites hálózati kártyát a PCI-E foglalatba telepítve egy kompatibilis típust. Az RC18015xs+ rekord mennyiségű, akár 90 IP-kamerát is kezel, így igen jól jövedelmezhet a kameralicenszek értkesítése hozzá :)

A megbízhatóság érdekében nem csak a hardver fejlődött, de a korábbi EXT4 fájlrendszer helyett az RC18015xs+ már a számos előnnyel járó Btrfs fájlrendszert használja. Ennél a max. kötetméret mai fogalmaink szerint szinte végtelent jelent: 264 byte is lehet!

Mind az RC18015xs+, mind pedig az RXD1215sas 5 év garanciával érkezik majd. További részletek a most még csak angolul elérhető adatlapon! Forintos árakat a megjelenés előtti héten tudunk mondani – tekintettel a megint romlani kezdő forint árfolyamra, jelenleg nem lenne értelme –, de íme az ajánlot EUR-s nettó végfelhasználói árak:

  • RC18015xs+: 3035 EUR
  • RXD1215sas: 2600 EUR

Egyébként a mostantól megjelenő új Synology-k európai árának kialakításakor a gyártó már az aktuális (a mi szemszögünkből romló) dollár-euró árfolyamot használja, így az immár hónapok óta esedékes európai áremelkedés gyakorlatilag most megtörténik, bár eddig úgy tűnik, csak az újonan megjelenő termékeknél.



Az itt megjelent hírek kizárólag viszonteladóink tájékoztatására szolgálnak, és csak számukra elérhetőek. Végfelhasználók felé az itt olvasott információk továbbítását szigorúan tiltjuk mindaddig, amíg azok a gyártói oldalon publikussá nem válnak!
A hírekben és a honlap bármely egyéb oldalán található viszonteladói árak üzleti titoknak minősülnek, azokat harmadik fél számára tilos kiadni!

Synology Dune HD ComfortClick REVO Aeotec Goovis Passzív 3D Dinic Hikvision Sonnet Arylic Heatit HELTUN IMPERIAL WiiM TELESTAR

NEON MULTIMEDIA KFT. – HUNGARY © Minden jog fenntartva!
.