login:   jelszó:


új regisztráció :: elfelejtett jelszó
Címlap     Hírek     Rendeléseim     Számláim     Profilom     Árlista     Marketing     Kapcsolat     Viszonteladói feltételekViszonteladói feltételekAmennyiben a NEON Multimedia Kft. kereskedelmi partnerévé szeretnél válni, először kérjük olvasd el a feltételeinket:

Tisztelt jelenlegi és leendő Partnerünk!

Kérjük olvasd el egyszer figyelmesen az alábbiakat!

A rendszer kidolgozásakor az alábbi célok vezéreltek minket:
 • Az általunk disztributált termékek minél profibb, a termékhez valóban értő, azt szerető és ismerő, irányában nem csak a haszon miatt elkötelezett kereskedőkön keresztül kerüljenek a végfelhasználókhoz. Így a termék mellett segítséget (pld. a vásárlás előtti választásban, vagy a használat során felmerült problémák megoldásában), hozzáértést is kapnak a vevők, emelve ezáltal a termék (hozzáadott) értékét.
 • Komoly szándékú viszonteladó partnereink a számítástechnikában szokásos átlagos haszonkulcsnál nagyobb árrést legyenek képesek realizálni a mi termékeinken, és ennek egy részét forgassák is vissza marketingbe, a termék megismertetésébe, a gondtalan használat biztosításába, újabb vevőket indukálva a márkának – no és persze saját vállalkozásuknak is.
 • Azon partnereink, akik kiemelten kezelik termékeinket (pld. demókészüléket üzemeltetnek belőle, hírlevelükben, weboldalukon rendszeresen friss információt adnak róla, stb.) a többiekhez képest plusz kedvezményt kapjanak, honorálva ezáltal extra erőfeszítéseiket és esetleges pluszköltségeiket.
 • Végeredményképpen az általunk disztributált termékek a piac legnépszerűbb, legjobb terméktámogatással bíró, a legmegbízhatóbb kereskedőktől megvásárolható eszközei legyenek, így a lehető legnagyobb piaci részesedést érjék el, és a lehető legelégedettebb felhasználókkal büszkélkedhessenek.

A rendszerünk lényege a következő:
Annak, hogy kivel szerződünk le termékeink forgalmazására, és ezen termékeket milyen áron kapja tőlünk az illető partner, számos kritériuma lesz. Ezen feltételek reményeink szerint mind olyanok, amik valamennyi kereskedő által szükségesnek elismert, az eladást segítő, a márkát magasabbra emelő kereskedelmi és marketing tevékenységek, lépések. Amennyiben egy partnerünk egy-egy feltételnek megfel egy adott időponttól kezdve, úgy újabb és újabb kedvezményt kap a vételárból.

A szerződéshez szükséges minimális feltétel:
Leendő viszonteladónknak ha van webáruháza, abban valamennyi tőlünk vásárolni tervezett terméknek szerepelnie kell (aktuális árral és szállítási határidővel rendelhetőnek kell lennie) a szerződésünk megkötésével párhuzamosan.
Ha a partner nem üzemeltet webáruházat, csak hagyományos üzlete van, akkor indulókészletként egy márkából legalább 3 terméket vásárol a szerződés aláírásával egyidőben, és árlistájában szerepelteti a forgalmazni kívánt márka kínálatát. Amennyiben később esetleg webáruházat is indít, akkor abban az indulástól kezdve szerepelnie kell az általa forgalmazott márkáink modelljeinek.

Azon kereskedők, akik a fenti feltételeket nem tudják/nem akarják teljesíteni, országosan ismert nagykereskedő partnereinknél tudnak vásárolni velük történő leszerződés után. A későbbiekben, ha már készen állnak a velünk való közvetlen üzleti kapcsolatra, szívesen várjuk vissza őket a nagykernél kedvezőbb induláskori árrés garantálásával.

Bolttal és webáruházzal nem rendelkező, de rendszerkiépítéssel, rendszerintegrációval foglalkozó cégek számára is lehetséges a szerződéskötés a lentebb ismertetett feltételektől eltérő, egyedi formában.

Nagykereskedelmi partnereink: Szerződni ezentúl csak személyesen lesz lehetőségünk, így az postai úton nem megoldható. Továbbra is cégkivonatot kérünk leendő partnereinktől, melyen szerepel a számítástechnikai, vagy szórakoztatóelektronikai, vagy műszaki cikk kiskereskedelmi tevékenység.


Szerződött partnereink egyedi árai:
Viszonteladóink itt, a NEON-Multimedia.hu oldal webshopjában tudnak vásárolni. A termékek melletti árak attól függnek, hogy a lentebb felsorolt kritériumok közül melynek felel meg a partner. Szerződéskötéskor rögzítjük, hogy akkor éppen mely extra kedvezményt biztosító feltételeket teljesíti a vállalkozás, és ennek megfelelően beállítjuk oldalunkon teljesítettre azt. Ezeket később folyamatosan felülvizsgáljuk, ellenőrizzük, és bármikor lehetőség van ki- és bekapcsolni az adott feltételhez tartozó kapcsolót.
Partnereink meg tudják nézni, hogyan módosulna az áruk, ha egy eddig még nem teljesített feltételnek is megfelelnének, vagy éppen mi lenne, ha a már meglévő kedvezményt elveszítenék. Bejelentkezés után a nevük melletti számológép ikonra kattintva előhívható egy checkbox lista. Az itt megjelenő szempontok azok, amelyeket teljesítve kedvezőbb áron vásárolhatnak partnereink. Tetszés szerint módosítható a lista beállítása. Módosítva az eredeti állapotot, minden webshopos ár mögött megjelenik egy piros színű ár is, ami nem befolyásol semmit, csak tájékoztató jellegű. Ez lenne a termék ára, ha az éppen beállított feltételek teljesültek lennének. Ettől azt várjuk, hogy a viszonteladó könnyen mérlegelhesse, hogy megéri-e neki energiát/pénzt fektetni egy bizonyos elvárásnak való megfelelésbe, vagy sem. Az éppen érvényes kedvezmények az adatlapon is megtekinthetőek.
Ha partnerünk megfelel egy adott pillanattól kezdve egy újabb kedvezményt eredményező feltételnek, és ezt mi nem tudjuk érzékelni (tehát pld. nem a forgalmi adatain alapul), akkor ezt jeleznie kell nekünk, mellékelve az ezt igazoló fotót, dokumentumot. Ha megfelelőnek találjuk (fenntartjuk a jogot, hogy személyesen akár a helyszínen is ellenőrizzük a teljesülést), akkor beállítjuk az újabb kedvezmény kapcsolóját is, és máris olcsóbb árakon vásárolhat.

Az extra kedvezményre jogosító feltétetek

 1. Utcára nyíló, vagy áruházban lévő, rendes nyitva tartással, eladóval, telefonnal és kirakattal rendelkező üzletben forgalmazza a terméket:
  Legalább egy márkánk a kirakatban is látható (termék, doboz, jól látható céglogó, szlogen, stb.). Fényképet kérünk induláskor a kirakatról, hogy ezt a feltételt teljesítettnek tekintsük. Később időről időre kérhetünk újabb fotót, de várhatóan személyesen is felkeressük az üzletet.

 2. Vásárolt és üzletében folyamatosan üzemeltet legalább egy demóeszközt a tőlünk származó, általa forgalmazott termékek közül:
  A demóeszközhöz egyedi demókedvezményt biztosítunk. A demóeszköz 6 hónapig, vagy a termék megszűnéséig nem adható el. Mindig van az üzletben legalább egy, a vevők által kipróbálható demó eszköz valamelyik termékünkből.

 3. Létrehozott üzletében/irodájában márkasarkot, termékvitrint, kiállított eszközzel (akár csak dummy is), szórólappal, plakáttal, stb.:
  Ehhez természetesen elsődleges feltétel, hogy demóeszköze legyen az adott márkából. Amennyiben ez több a demóeszköz üzemeltetésénél, az az, hogy a termék az eladótérben, szem előtt található, plakát, vagy pld. logós vitrin, dedikált polc hívja rá fel a figyelmet és ki van téve a vevők által is elérhető helyre az általunk (de persze akár a kereskedő által is) biztosított marketing szóróanyag, hogy a vevő hazavihessen belőle.

 4. Weboldalán főoldalon legalább egy termékünkre mutató banner állandóan:
  A cég weblapján, vagy ha van webshopja akkor viszont abban a nyitólapon folyamatosan van kint banner, ami kattintható, és a termék leírására (adatlapjára) vezet.

 5. Naptári negyedévenként elér egy bizonyos hasznot:
  A kiskereskedelmi ár és a viszontealadó ára közötti árrés a haszon. Ennek egy negyed év alatt el kell érnie az általunk meghatározott összeget a feltétel teljesüléséhez. Fenntartjuk a jogot ezen szint rendszeres felülvizsgálatára és módosítására minden negyedév végén. Az aktuális szint, és az adott negyedév alatt már elért és még elérendő hasznot partnereink adatlapjukon nyomon tudják követni. (Eddig ez az egy feltétel kellett az ún. Dealer2 kategóriás árak eléréséhez.)

 6. Nincs konkurens terméke NAS kategóriában:
  Csak a tőlünk származó NAS-okat forgalmazza (kizárólag tőlünk beszerezve), vagy semmilyet.

 7. Nincs konkurens terméke lejátszó kategóriában:
  Csak a tőlünk származó médialejátszókat forgalmazza (kizárólag tőlünk beszerezve), vagy semmilyet.

 8. Pontosan fizetett számlák:
  Ha az utalásos számlákat (csak egyedi megállapodás alapján jár ez a fizetési mód) határidőre kiegyenlíti a partner, jár ez a kedvezmény, de késedelmes fizetés esetén a bónusz automatikusan kikapcsolódik. Az előre utalással, vagy kp-vel fizető partnereinknél természetesen ez a feltétel teljesítettnek számít.
  Az utólagos fizetés szabályairól (határidők betartása és betartatása) alább, itt található részletes útmutató...

 9. A legutóbbi oktatáson részt vett:
  Az adott terméktől függő rendszerességgel oktatást („továbbképzést”) tartunk viszonteladóink számára pesti és szegedi irodáinkban. Minden témakörhöz két alkalmat és pesti és szegedi lehetőséget biztosítunk, hogy biztosan el tudjon valaki jönni az egyik eseményre és helyszínre minden partnerünktől. Ha a két azonos témájú oktatáson sem jelenik meg senki az adott partnertől, akkor ez a feltétel a következő részvételükig nem teljesített.

 10. Legalább 1 éve partnerünk:
  Adott pillanatban legalább 1 éve rendszeresen vásárló, szerződött partnerünk. A partnerek forgalmát minden évfordulón felülvizsgáljuk, és felbontjuk a szerződést azokkal, akik nem érték el az elvárt minimumot.
A fenti rendszerrel képzett árkedvezményen felül az alábbiakkal próbáljuk segíteni partnereink eladásait:
 • Rendszeres oktatás az új termékekkel, funkciókkal, eszközök használatával kapcsolatban.
 • Nyomtatott és online marketing anyag. Szórólap, prospektus, plakát, matrica, magyar nyelvű bannerek.
 • Szerződött partnereink listázása márkaoldalaink forgalmazói között.
 • Kedvezményes demódarab, dummy (csak készülékház, elektronika nélkül), termékdoboz, biztosítása az üzletben történő kiállításhoz.
 • NEON Multimedia garancialevél, jelenleg két szerviz címével (Budapesten és Szeged), később újabb átvevőpontok várhatóak. Természetesen nem kötelező ennek továbbadása a vevő számára.
 • Online RMA rendszer a NEON-Multimedia.hu oldalon viszonteladók és végfelhasználók számára, ahol nyomon követhető a javításra leadott termék sorsa.
 • Webshop, ahol a rendelés leadása után is nyomon követhető annak teljesítése, minden fontosabb lépéssel (pld. rendelésünk leadva a beszállítónak, az áru úton van hozzánk, stb.). Visszaigazoló email, naprakész készlet és árak.
 • Folyamatosan karbantartott, frissített magyar nyelvű márkaoldalak (jelenleg: Synology-forum.hu, Dune-HD.hu) termékleírásokal, tesztek linkjeivel, bemutató videókkal, fórummal és forgalmazók listájával. A fórumon a viszonteladók aláírásaikban szerepeltethetik vállakozásaik nevét, weboldaluk címét.
 • Regisztrációs kártya termékeink mellé, melynek segítségével használható a magyar márkaoldal fóruma (állandó segítséggel tőlünk és az esetenként sok száz felhasználótól) és terméktámogatási cikkei (folyamatosan bővülő magyar nyelvű segédletkínálat). Ezzel megkülönböztetve a szürke importőrök által az országba került termékektől a partnereink által értékesített készülékeket, hiszen extra terméktámogatást is kapnak ezekhez a vásárlók.
 • Rendszeres tesztek, bemutatók megjelentetése országos médiumokban (főleg online). Az írások végén a hazai márkaoldalra történő hivatkozás, ahol az érdeklődők megtalálhatják a hivatalos partnerek listáját és adatait.
 • A nettó 200 000 Ft feletti rendeléseket díjmentesen kiszállíttatjuk a partnerünk címére Magyarország területén, amennyiben a fizetés módja banki átutalás, és egy termék értéke sem haladja meg a 500 ezer forintot. Ennél értékesebb termékek kiszállítását nem vállaljuk.A viszonteladói szerződéskötés menete:

Amennyiben a fenti feltételrendszer elfogadható, és a minimális követelményeket teljesíti a cég, viszonteladónkká válhat az alábbiak szerint:

 1. Töltsd le, alaposan olvasd el, töltsd ki keretszerződésünket: link....
   
 2. Regisztrálj: a regisztrációs oldalon egy 3–16 karakter hosszú login név és egy általad használt email cím megadásával, valamint cégadataiddal indítsd el az accountod regisztrálását. A regisztrációt az email postafiókodra érkező levéllel aktiválni kell.
   
 3. Adatellenőrzés: a regisztrációt követően automatikusan értesítést kapunk, és ellenőrizzük az adatokat, élesítjük az accountot. Ekkor még nem tudsz vásárolni (ahhoz szerződést kell kötnünk), és a megjelenített árak is csak az alap, minimális viszonteladói árrést tartalmazzák, ennél jobb árakat kaphatsz majd, ha a fenti feltételeknek megfelelő opciókat beállítjuk Neked szerződéskötéskor.
   
 4. Kössünk szerződést: a viszonteladói keretszerződést kitöltve, cégszerűen aláírva kérjük 2 példányban hozd el hozzánk (címeinket itt találod). Szerződést kizárólag személyesen tudunk kötni, ezért kérjük egyeztess időpontot előzetesen telefonon. Utólagos utaláshoz itt a kezességvállalással összekapcsolt keretszerződés.
  Szükség lesz egy 1 évnél nem régebbi cégkivonatra is, amelyen látszik, hogy a cég tevékenységei között szerepel a termékeink kiskereskedelmi forgalmazása, ezt feltétlenül hozd magaddal a szerződéskötéskor!
  Kapcsolattartóink: Budapesten Czibolya Dániel (tel: 1/2310-256, 1/2310-257), Szegeden pedig Opauszki Zsolt (tel: 70/70-50-200) hívhatóak munkaidőben.
  Synology partnerré válással kapcsolatban pedig Bondár Balázs (tel: 70/7978-899) tud a segítségetekre lenni.
  Irodáink címeit és nyitva tartását itt találod.
   
 5. Vásárolj: ha megkötöttük a szerződés, beállítjuk az általad teljesített szempontokat, bekapcsoljuk a vásárlási opciót, és így bejelentkezve már a neked érvényes árakat találod a webshopban. Ettől kezdve már megrendelést is leadhatsz a webshopunkban.

» továbblépés a regisztrációra
Szállítási és egyéb díjaink:

Amennyiben megrendelt termékek értéke meghaladja a nettó 200 000 Ft-ot, a szállítás belföldön díjmentes, ez alatti érték esetén az alábbi díjakkal szállíttatunk a GLS futárszolgálat segítségével:

teljes súly kiszállítási díj (bruttó)
0-2 kg 1900 Ft
2-5 kg 1990 Ft
5-10 kg 2170 Ft
10-15 kg 2390 Ft
15-20 kg 2690 Ft
20-25 kg 2850 Ft
25-30 kg 3050 Ft
30-40 kg 6350 Ft

futárnak fizetendő összeg utánvételi díj (bruttó)
1-19 999 Ft 560 Ft
20 000-49 999 Ft 700 Ft
50 000-99 999 Ft 880 Ft
100 000-149 999 Ft 1180 Ft
150 000-253 999 Ft 2400 Ft
254 000 Ft-tól (nettó 200 000 Ft) nincs szállítási díj
Figyelem!
500.000 Ft bruttó érték feletti tételt (árucikket) nem áll módunkban futárral kiszállíttatni!

Egyéb díjak:
 • Csomagcsere esetén a kiszállítási díj 300 Ft-tal emelkedik.
 • Számla pótlási díja elektronikusan (emailben elküldve PDF formátumban): díjmentes.
 • Számla pótlási díja postai úton: (kinyomtatva és közönséges levélként feladva): 1000 Ft.  Tájékoztató az utólagos fizetési lehetőségek kapcsán

  Mivel számos külföldi beszállítónknak kénytelenek vagyunk előre fizetni, így fontos cégünk számára, hogy kalkulálható, tervezhető módon érkezzenek be hozzánk kintlévőségeink. Ha egy rendelést azért nem tudunk leadni a tervezett időpontban, mert valamely partnerünktől nem érkezik meg időben a várt pénzösszeg, azzal több más viszonteladónk számára rendelt termék érkezésének határidejei is veszélybe kerülhet, ami – pl. kötbéres projekteknél – igen komoly anyagi hátránnyal járhat. Ennek érdekében kénytelenek vagyunk viszonylag szigorú szabályokhoz igazodni az utólagosan fizetett számláink kapcsán:

  • Utólagos fizetést azon viszonteladóink számára tudunk biztosítani, akik aláírják a viszonteladói szerződésünk készfizető kezességvállalás mellékletét is.
  • Új partnerek esetén 4 napos utólagos fizetési lehetőséget biztosítunk kezdetben. A 4 nap max. 8 napra emelhető (ha kéri a partner), ha néhány vásárlás után késedelem nélkül lett kiegyenlítve minden számlánk.
  • Partnereink automatikusan értesítést kapnak emailben egy adott számla lejárati napján – ha még nincs kifizetve addig –, emlékeztetve őket arra, hogy aznap még késedelem nélkül fizethetik ki. (Ez az emlékeztető küldési funkció kikapcsolható vevőink által a partneri fiókban.)
  • A számviteli törvényeknek megfelelően a munkaszüneti napon lejáró számlák rendezése a következő munkanapon még nem számít késedelmes kiegyenlítésnek.
  • A számviteli törvényeknek megfelelően egy számla aznap lesz kiegyenlítve, amikor ellenértéke megjelenik az adott bankszámlánkon. Az EUR és USD alapú számláinknál az összeg megérkezése tovább tarthat, mint a HUF számlánknál, kérjük partnereinket, ezt vegyék figyelembe az utalás indításánál!
  • Jelenleg a mindenkori jegybanki alapkamata dupláját számoljuk fel késedelmi kamatként – azon partnereink felé is, akiknek még ennél nagyobb összeg szerepelt a korábban aláírt viszonteladói szerződésükben.
  • Késedelmes fizetés esetén rendszerünk automatikusan kalkulálja a késedelmi kamatot, amit a következő számlára fog rávezetni külön tételként.
  • Késedelmes fizetés esetén rendszerünk automatikusan lerontja az adott partner fizetési feltételét. Tehát ha 8 napos utólagos utalás volt beállítva, azt 4 naposra, ha 4 napos volt, azt készpénz/előreutalásra állítja vissza. A következő számla pontos fizetése után adja vissza az eggyel jobb feltételt, a következő pontos fizetés után a még jobbat (ha van olyan). Ha a késés 2 napot meghaladó, ismét ront egyet a fizetési feltételen. Így pl. egy 8 napos számla lejárta után a következő napon már 4 napos utalás lesz a partnerhez rendelve, és ha a következő napon sem történik meg a kiegyenlítése, akkor készpénzes/előreutalásos fizetési feltétel lép életbe automatikusan. Rendszeresen késve fizető vevőnél megemelkedik a pontosan fizetendő számlák száma, mielőtt egy jobb feltételt visszakapna!
  • Lejárt számla mellett nem állítunk ki újabb számlát, tehát a lejárt számlák kifizetéséig újabb árut sem adunk ki a késedelemben lévő partnerünk számára.

  Köszönjük partnereink megértését, bízünk benne, hogy felismerik; nem csak minket, de őket is segítik és védik ezek a „szabályok”!
 • Synology Dune HD ComfortClick REVO Aeotec Goovis Passzív 3D Dinic Hikvision Sonnet Arylic Heatit HELTUN IMPERIAL WiiM TELESTAR

  NEON MULTIMEDIA KFT. – HUNGARY © Minden jog fenntartva!
  .