login:   jelszó:


új regisztráció :: elfelejtett jelszó
Címlap     Hírek     Rendeléseim     Számláim     Profilom     Árlista     Marketing     Kapcsolat     Viszonteladói feltételek



Hírek




Teljes BD-lejátszás az A-210-en is!


[2011-06-03]

Nagyon váratlan, de a Popcorn Hour A-210 és A-200 felhasználók számára fantasztikus hír: a pénteken megjelent új firmware telepítése után a lejátszók menüvel, extrákal együtt kezelik a teljes Blu-ray másolatokat (mappa, vagy iso fájl formátumban) merevlemezről, vagy bármely háttértárról! Ezzel a lépéssel az A-210 tovább növelte előnyét a konkurenciához képest, ebben az árkategóriában nincs még egy hasonló tudású BD-kompatibilis és online tartalmakkal is teletömött készülék.

Nem értjük, de természetesen örülünk neki... Eddig a Popcorn azt kommunikálta, hogy csak a legnagyobb modell a C-200 tartalmazza a teljes értékű Blu-ray lejátszáshoz szükséges licenszt. Az azonos processzor miatt nem lett volna akadálya annak, hogy a kisebb típusok (az A-200 óta) is képesek legyenek a BD filmek menüjét és extráit kezelni, de a kedvezőbb ár miatt ezekhez nem vásárolták meg a jogokat, így csak az un. Lite módban tudtunk BD-t nézni. Már volt korábban egy próbálkozás, hogy a C-200 firmware-t az A-200-ra is fel lehessen telepíteni, és egy ideig működött is a dolog. A gyártó azonban lépéseket tett ez ellen, és sikerült elérnie, hogy az ilyen átalakított A-200-asoknál ne működjön pld. a belső SATA vezérlő, elvéve a kedvet a kalózkodástól.

Hogy, hogy nem, mostanra megváltozott a Popcorn Hour hozzáállása, és hivatalosan, teljesen ingyen a firmware részévé vált a teljes Blu-ray támogatás. Érdekes módon ez a funkció említésre sem került a change log-ban, a felhasználók vették észre. Így pár napig azt gondolhattuk, véletlen szoftverhiba miatt „táltosodtak meg” a kisebb Popcornok, de mára már egyértelművé vált, hogy ez nem egy ideig-óráig működő véletlen funkció. A gyári fórumon ugyanis nem cáfolták meg a szándékosságot, és nem cserélték le a letölthető firmware fájlt sem. Igaz, semmilyen hivatalos kommentállást eddig nem láttunk a gyár részéről, ha ilyennel találkozunk, frissítjük ezen hírünket.

 

Mostantól merevlemezről, hálózatról is úgy nézhetjük a Blu-ray mozikat, mint az eredeti korongról, sőt!

 

Azon filmekhez, amelyek BD-Live extrát is tartalmaznak (a kiadó weboldaláról lejátszáskor letöltődő online anyagok) szükségünk lesz egy USB-s háttértárra is, amely eddig a BD Lite módban nem kellett még, de ismerős lehet minden teljes értékű Blu-ray lejátszóból. Ez praktikusan egy legalább 2 GB méretű pendrive, de ha van merevlemez a Popcornban, akkor a lejátszó azt is tudja ilyen célra használni.

A fenti fejlesztésnek köszönhetően csökkent a különbség a két aktuális Popcorn Hour, a C-200 és az A-210 között. Hogy megkönnyítsük ezen két típus között vívódó leendő vásárlóink döntését, álljon itt egy felsorolás, amely azt mutatja, mivel tud többet ezentúl a nagyobb típus, mely képességek fontossága mellett érdemes azt választani:

  • Már most is szükségünk van optikai BD, DVD, CD lemezek lejátszására (C-200+BR) időnként, vagy rendszeresen;
  • lehet, hogy a jövőben szükségünk lesz optikai meghajtóra is (C-200 utólagos bővítési lehetőséggel);
  • kihasználnánk az egy mozdulattal cserélhető belső merevlemez lehetőségét;
  • zenefájlokat, webrádiót hallgatnánk a tévé bekapcsolása nélkül a C-200 kijelzőjének segítségével;
  • fullHD filmeket hálózaton keresztül játszanánk le, és nem építhető ki a vezetékes kapcsolat (a C-200 belső wifi kártyája az egyetlen megoldás a világon jelenleg, amely ezt lehetővé teszi);
  • fontos a rádiófrekvenciás távvezérlő az infra helyett;
  • szabvány hifi méretű készüléket helyeznénk csak a házimozi eszközeink közé;
  • szívesen használnánk, tesztelnénk a legújabb béta firmware-eket is (ezek csak a C-200-hoz jelennek meg).

Ha a fenti felsorolás nem hozott lázba valakit, akkor vélhetően az Popcorn Hour A-210-zel is tökéletesen elégedett lesz, amely jelenlegi új képességével egyedülállóan jó vétel a hálózati lejátszók piacán.



Az itt megjelent hírek kizárólag viszonteladóink tájékoztatására szolgálnak, és csak számukra elérhetőek. Végfelhasználók felé az itt olvasott információk továbbítását szigorúan tiltjuk mindaddig, amíg azok a gyártói oldalon publikussá nem válnak!
A hírekben és a honlap bármely egyéb oldalán található viszonteladói árak üzleti titoknak minősülnek, azokat harmadik fél számára tilos kiadni!

Synology Dune HD ComfortClick REVO Aeotec Goovis Passzív 3D Dinic Hikvision Sonnet Arylic Heatit HELTUN IMPERIAL WiiM TELESTAR

NEON MULTIMEDIA KFT. – HUNGARY © Minden jog fenntartva!
.