login:   jelszó:


új regisztráció :: elfelejtett jelszó
Címlap     Hírek     Rendeléseim     Számláim     Profilom     Árlista     Marketing     Kapcsolat     Viszonteladói feltételekHírek
Megjelent a Synology DSM 7!


[2021-06-29]

Az előre regisztrált 6500 elszánt felhasználó már tavaly szeptember óta próbálgathatta a 7.0 Preview verzióját. Ezt követte decembertől a publikus béta, mely közel 6 hónapig tartott. A Release Candidate (RC), azaz kiadásra jelölt, megjelenés előtti utolsó verzió június 1-től tesztelhető. Ezt némi finomításokkal ezek szerint éles bevetésre is alkalmasnak találták, ugyanis a mai naptól elérhető a végleges: 7.02 verzió. 

Első körben a Plus, Value és J sorozatú termékekre telepíthetjük, azon belül is a 13-as, vagy annál fiatalabb sorozatúakra. Az XS, az SA és az FS sorozatú termékek 2021 utolsó negyedévében kapják meg csak a frissítést.

Soha nem telt még el 2 DSM főverzió között ennyi idő (több mint 5 év), köszönhető ez annak is, hogy nem volt sürgető sem a gyártónak, sem a felhasználóknak a komolyabb operációs rendszer frissítés, hiszen az eléggé kiforrott lett a 6.2-re. Ami mégis kikényszerítette a váltást, az az egyre növekvő tárhely és biztonság igények kielégítését segítő, a felhő és a helyi NAS kombinált előnyeinek kihasználását lehetővé tévő Hybrid Share bevezetése. Maga a Synology C2 felhőtárhelye nem újdonság – hiszen már 4 éve elérhető –, csupán a komolyabb integráció és extra funkciók azok, amik az új verzióval jönnek.

Természetesen nem lehet elégszer elmondani, hogy:

Fontos, hogy ne frissítsünk olyan rendszert amíg abszolút nem muszáj, amelyik beállítására nincs megfelelő felkészültségünk, vagy nem tudunk időt és energiát szánni ha valami balul sül el vagy inkompatibilitás derül ki, valamint fontos mindennapos munkakörnyezet!

Ha nem vettünk részt az előszériák tesztelésében, és elég erős a NAS-unk, akkor inkább virtuális DSM-ben tesztelgessük a 7-est egy darabig, hogy minden az elvárt módon viselkedik-e.

Tudni kell, hogy a DSM frissítései (hivatalosan) visszafordíthatatlanok! Bár a frissítések nem befolyásolják a tárolt adatokat és ugye alap, hogy mindenkinek van legalább 1 biztonsági mentése (vagy a szóban forgó NAS a biztonsági mentés és valahol ott az eredeti), de erre sem lehet elégszer felhívni a figyelmet. Ha van is mentésünk ahogy illik, az ilyen alkalmak kiválóak arra, hogy ellenőrizzük az utolsó mentések időpontját, állapotát. A frissítéshez mindig a legutolsó DSM (esetünkben 6.2) szükséges. A nagyobb főverziók, és abban lévő csomagok számos új funkciót, változást és fejlesztést hoznak általában. Érdemes ezeket átolvasni, hogy ne legyen meglepetés. Ha a Synology NAS-nak külső hálózati hozzáférése van, a legtöbb DSM-csomag automatikusan frissül a megfelelő verzióra. A fennmaradó csomagokat manuálisan frissíthetjük a Package Centerben. A mobil kísérőalkalmazások cseréje is szükséges lehet ilyenkor megszűnhet korábbi appok támogatása így ezeknél is körültekintően kell eljárni.

A hivatalos sajtóközlemény: linkAz itt megjelent hírek kizárólag viszonteladóink tájékoztatására szolgálnak, és csak számukra elérhetőek. Végfelhasználók felé az itt olvasott információk továbbítását szigorúan tiltjuk mindaddig, amíg azok a gyártói oldalon publikussá nem válnak!
A hírekben és a honlap bármely egyéb oldalán található viszonteladói árak üzleti titoknak minősülnek, azokat harmadik fél számára tilos kiadni!

Synology Dune HD HiMedia REVO iEAST Goovis Passzív 3D Dinic Hikvision Qubino Zipato Comfortclick Heatit Aeotec Heltun IMPERIAL

NEON MULTIMEDIA KFT. – HUNGARY © Minden jog fenntartva!
.