login:   jelszó:


új regisztráció :: elfelejtett jelszó
Címlap     Hírek     Rendeléseim     Számláim     Profilom     Árlista     Marketing     Kapcsolat     Viszonteladói feltételekHírek
Synology 12 fiókos DiskStation frissítés


[2021-11-24]

A Synology jelenleg futó két legnagyobb méretű (12 fiókos) asztali rendszerének (DS2419+II → DS2422+ és DS3617xsII → DS3622xs+), és a hozzájuk illő bővítőnek (DX1215II → DX1222) cseréje ezúttal egy körben történt meg. Ez a trió idén májusban az EU-s előírások miatt ugyan átesett egy frissítésen, de az csak a tápegységet érintette. Az új HDD irányelvet immár ebben a kategóriában sem ússzuk meg úgy néz ki, a kompatibilitási listán már csak 1 szem 4 TB-os WD Ultrastar DC HC310 merevlemez árválkodik a Synology saját merevlemezei és SSD-i mellett.

Fontos, hogy ezek egyúttal az első típusok amelyekre már csak a DSM 7 telepíthető!

DS2422+

A kisebbik modell megkapta az ismerős AMD Ryzen V1500B processzort az eddig Intel Atom helyett, ezen felül nagy változás nincs. Az alap garancia ennél 3 év maradt, így továbbra is külön kell 5 évre bővíteni az EW202 kiterjesztés segítségével. 

DS3622xs+

Az erősebb modellnél már komolyabb változások voltak. A CPU 6 magos Intel Xeon D-1531 lett az eddig 4 magos helyett, az órajel az továbbra is 2,2-2,7GHz között változik. Ezen felül kapott két 10 GbE porot beépítve, így végre a PCIe bővítő maradhat az M2D20 SSD cache bővítőnek amit a 8x sávszélesség is segíti (ez csak 4x a DS2422+-nél). A több szálas processzor miatt a DS3622xs+ több kötet, maximális konkurens kapcsolat, egyidejű felhasználót, kamerát, virtuális gépet bír el.
A legnagyobb újítás az OOB (out of band management) ami vészhelyzet esetén, ha épp nem vagyunk a NAS közelében jöhet kapóra. Segítségével a DSM-től függetlenül, az IP cím és hitelesítő adatok ismeretében lehet SSH/telnet kliens segítségével kapcsolódni hardver szinten a NAS-ra, így a ki-be kapcsolás, a reset és a naplók is elérhetők lesznek.
Ehhez külön 3. felügyeleti LAN port-ot is kapott a készülék. 
Az iSCSI mellett immár Fibre Channel protokoll támogatás is elérhető a DSM 7-el az alábbi kártyák segítségével: link
A DS3622xs+ és a DX1222 alapból 5 év garanciával jön.

Kicsit hangosabb lett mindkét NAS: 22,3 dB-ről 25 dB-re nőtt a hangerejük. Szintén mindkét modell alap 1GbE LAN portjait érinti, hogy a maximális MTU érték 1500 ezentúl, tehát a jumbo frames többet nem támogatott!

Új ECC SO-DIMM RAM modulok is jelentek meg hozzájuk az alábbi cikkszámokkal:
D4ES02-4G (csak DS2422+), D4ES02-8G, D4ES01-16G

Az árak is változtak, nem is keveset: 20-25%-kal kell majd az új modellekért többet fizetni a felhasználóknak.

Aki siet még tud rendelni (nagyon korlátozottan) a régi típusokból is, amelyekbe még szabadon választható a HDD és SSD, emiatt a régi termék még nem lettek deaktiválva! 
Mivel most fellelhető egymás mellett a kifutó és új modell is a gyártói oldalon könnyen átláthatók a változások: link

A hivatalos sajtóközlemény: link

A marketing anyagok közül hamarosan letölthetőek lesznek a synology-forum.hu terméktámogatásos pecsétes képei és a magyar nyelvű termékadatlapok.Az itt megjelent hírek kizárólag viszonteladóink tájékoztatására szolgálnak, és csak számukra elérhetőek. Végfelhasználók felé az itt olvasott információk továbbítását szigorúan tiltjuk mindaddig, amíg azok a gyártói oldalon publikussá nem válnak!
A hírekben és a honlap bármely egyéb oldalán található viszonteladói árak üzleti titoknak minősülnek, azokat harmadik fél számára tilos kiadni!

Synology Dune HD HiMedia REVO iEAST Goovis Passzív 3D Dinic Hikvision Qubino Zipato Comfortclick Heatit Aeotec Heltun IMPERIAL

NEON MULTIMEDIA KFT. – HUNGARY © Minden jog fenntartva!
.